At løbetræne eller gå på en motionsmaskine giver god motion. Det styrker din kondition men også din krops muskler og holdning. Det er vigtigt, at kroppen styrkes dagligt i videst muligt omfang for netop at være fysisk stærk og holde til livets gøremål. Med alderen svækkes vores krop naturligt og derfor er det vigtigt, at prioritere motion som en naturlig del af livet. Sagt på en anden måde; netop at holde sig i gang, for at bevare en god livskvalitet.

En fysisk aktiv krop

En fysisk trænet krop er stærkere end en krop, der ikke er trænet. Har man dertil været ude for en ulykke, så mærkes det endnu mere, hvor hurtig kroppen bliver svag. Er du ikke til udetræning i et lokalt motionscenter, så er det en oplagt mulighed at investerer i en egen motionsmaskine til at anvende derhjemme. Du kan finde og se mere om maskinerne her i linket træn på løbebånd, hvor udbuddet er stort og ligeledes til priser, hvor alle motions interesserede kan være med.

Fordelene ved egen maskine

Er du dog en habil løbetræner året rundt, trods årstidernes skift, kan der dog forekomme dage, hvor vejret ikke tillader udendørs træning. Så er det oplagt, at have sin egen løbe- og gå maskine, så ens træning og kondition holdes ved lige.

Eget program

Hvis man ikke er en aktiv løber i forhånden, så er det godt at starte op med et begynderprogram, man kan træne på løbebånd. Et program som man kan klare og fuldføre. Heraf får du også mulighed for at mærke efter, hvad din krop kan klare. Herefter kan du løbende øge de forskellige funktioner inden for interval træning, som maskinen du vælger kan tilbyde. Så tag dig god tid til at kigge de forskellige maskiners muligheder ud, før du beslutter dig endeligt for en maskine.

Daglig motion er sundt

Se om du kan få planlagt din motion dagligt. En god ide er at f.eks. at lægge ‘træn på løbebånd’ ind i din kalender, så du derved får det gjort og også holder fast i dine gode vaner. Husk ligeledes at et par dage om ugen er bedre end ingenting, vel og mærke hvis du ikke har tid til daglig motion på maskinen. Motion er ligeledes sundt for ens humør, da endorfinerne får et boost i hjernen. Husk ligeledes at motion sker dagligt ved andre gøremål; som at slå græs, at gå på trapper m.m.