Til store højtider og fester pynter vi ofte op i vores hjem for at markere, at dagen (eller måneden) er noget særligt. Jeg har altid elsket julepynt, og er i de seneste år begyndt på at eksperimentere lidt mere.

Jeg fik idéen tilbage i 2017, hvor jeg så nogle julemandsballoner i udstillingsvinduet i en butik. Der tænkte jeg, at det kunne være sjovt at pynte op til juleaften med balloner af julemænd, rensdyr og latexballoner i julens farver – som for mig er rød, grøn og guld.

Det bruger jeg balloner til

Child playing at home. Christmas gift. Xmas holiday concept

Jeg sørger altid for at have helium til balloner på lager derhjemme. Om jeg skal pynte op til en fødselsdag, barnedåb eller højtider, vil jeg bruge balloner. Jeg føler, at de kan give den stemning, jeg ønsker at skabe på dagen. Til fødselsdag vil jeg ofte bruge folieballoner med tal, eller rød/hvide balloner, som symboliserer Dannebrog. Til barnedåb og babyshower er jeg nok lidt stereotyp og køber ind efter kønnet på barnet: lyseblå til en dreng, og lyserød til pigerne.

Kan jeg bruge balloner til jul?

Svaret er ja. Du kan egentlig pynte præcis som du lyster. For tredje år i træk, vil jeg pynte op med balloner til juleaften og nytår. Jeg har inviteret familien til jul de sidste mange år, hvor jeg står for forret og hovedret, og min mor kommer med desserten. Menuen er den samme hvert år, hvilket den egentlig er for de fleste danskere, der holder jul.

Jeg elsker at gå og hygge med at pynte op i december måned og juleaften. Hvis jeg bruger folieballoner og puster dem op med helium, vil de typisk holde 4-5 dage. Jeg vil puste dem op d. 23. december, så ikke jeg skal stresse over pynten på selve juleaftensdag. Dér skal jeg sørge for at hygge med min familie og lave mad.

Sådan dekorerer jeg med balloner til jul

Når juleaften, juledag og 2. juledag er ovre, vil ballonerne være trætte og klar til at blive taget ned. Herefter vil jeg have et par dage til at forberede mit til gæster til nytår. Alt efter mit farvetema, vil jeg bruge balloner i latex eller folie. Da vi hoppede ind i 2020, valgte jeg et guldtema. Her havde jeg købt latexballoner, som havde en flot metallic guldfarve. Jeg samlede dem som en blomsterbuket, og placerede dem på gulvet i stuen og to buketter på hver sin side af min hoveddør. Jeg sørgede også for, at serpentiner, glimmer og bordbomber var af guld, så temaet var gennemført. Min dug var en sort jacquard-dug, som komplimenterede de guldfarverede dekorationer flot.

Her kan du købe balloner og helium

Når jeg løber tør for balloner og helium, eller mangler den sidste julemandsballon for at fuldende mine dekorationer, køber jeg dem online. Jeg køber oftest både helium og balloner i folie og latex hos heliumballoner.dk. De har et stort udvalg af balloner til enhver festlig anledning. Derudover har de billig helium, samt hurtig levering. De vil afsende din ordre inden for 24 timer, og du får fri fragt, når du køber for 699,- kr. eller derover.

Jeg håber, at dette indlæg kunne give dig lidt inspiration til en alternativ form for juledekorationer, eller som pynt til nytår, når vi hopper ind i 2021.