Dette er nok Danmarks største forhandler af cykler. De er overalt og nu skyder de også sommeren i gang med en ordentlig konkurrence.

Der er løbende nye kampagner som du kan holde øje med. Bl.a. er der kampagnen “Vi cykler til arbejde” hvor mange arbejdspladser deltager hvert år for at sætte fokus på sundheden i motion. Du skal alligevel transportere dig fra hjem til arbejde, så hvorfor ikke spare turen i fitness centret og cykle til arbejdet frem for at skynde dig hjem i kø i bilen for at gå over i centret og cykle på en indendørs kondicykel.

Denne konkurrence kan du læse mere om inde på Fribikeshop.dk/vind, hvor du også finder en masse andre spændende præmier.

Jeg cykler hver dag på arbejde og det er helt vildt så meget energi jeg får af det. Nu skal jeg også igennem hele byen for at komme på arbejde – Hvis jeg skulle tage bilen ville det ikke engang være hurtigere.

Til dagligt arbejder jeg med børn, men det er slående at se lighederne mellem børnene og så de andre cyklister. Man skulle tro de lavede det samme til hverdag. Der er folk der cykler i fodgængerovergangen, der er folk der kører over for rødt, ikke holder sig bag sin streg mv. Folk har sgu for travlt og dem der havner under en lastbil er nogle af dem der har haft for travlt.

Darwin har jo for sin vis ret i sin teori om Survival of the fittest. De mennesker der ikke passer på sig selv i trafikken er ekstra udsat for at blive ramt af en ulykke. Alligevel virker det til at det er ret få der kommer til skade derude. Taget i betragtning hvor lidt der rent faktisk bruger cykelhjelm.

Det er også som om at folk er blevet mere ligeglade nu hvor der ikke rigtig er kontrol på området. Politiet har jo svært nok i forvejen med at bekæmpe rockerkriminalitet og vogte vores grænser. Og jeg forstår da godt at det her er et område der ikke bliver prioriteret. Men cykelkulturen kommer til at ændre sig drastisk. Det der ikke var tilladt før bliver nu tilladt fordi alle gør det alligevel. Nu må man godt nogle steder dreje til højre selvom der er rødt.

Folk skulle tage 5 minutter af rejsetiden og køre afsted i et roligt tempo frem for at flyve afsted som om det galt liv eller død. Hvis man holder sig til reglerne, så passer man på sig selv. Mange er sågar så uansvarlige at de laver disse ulovligheder mens de har børnene med – Ja, så lærer vi da ingenting videre til næste generation.

Det vil sige at vi om 20 år vælter rundt i hinanden. Til den tid er biler måske også blevet udfaset som en ting alle har og mere blevet en deleordning.

Jeg er i hvert fald stadigvæk irriteret over folk på cykel i trafikken. Jeg brokker mig videre.