Uanset hvilken type lån der er tale om, så er det naturligvis aldrig noget man skal springe ud i med lukkede øjne. For selvom det selvfølgelig er rigtigt dejligt at have adgang til lidt ekstra penge med et forbrugslån, så skal du jo også betale lånet tilbage på et tidspunkt. Når dette så er sagt, så er der naturligvis en hel del situationer, hvor det giver rigtigt god mening at ansøge om et mindre eller mellemstort forbrugslån. Derfor: lån 20000, men sørg inden da for at du har besvaret de følgende spørgsmål.

Lån 20000, men til hvad?

En af de helt store fordele ved forbrugslån er naturligvis, at der aldrig vil blive stillet spørgsmål til formålet med lånet. Men hvor der fordele, så er der naturligvis også bagdele. Man kan nemlig hurtigt komme til at springe planlægningen over, hvis man kan lån 20000 kr på mindre end 5 minutter. Og dette er bestemt en kæmpe fejltagelse. Du bør nemlig altid vide helt præcist hvad du ønsker at bruge lånet til. dette vil nemlig give dig en økonomisk ramme, som du kan arbejde ud fra. På denne måde kommer du jo ikke til at låne hverken for mange eller for lidt penge. F.eks. lån 20000 til en jordomrejse i stedet for et langt mindre beløb – der jo i sidste ende ofte vil resultere i, at du skal ud og optage et yderligere lån for at dække dine rejseomkostninger.

Kan du betale dit lån tilbage, og hvor meget tid skal der til?

Din økonomiske tidsramme er nok en af de allervigtigste ting du skal overveje inden du tager et hvilket som helst forbrugslån. Du skulle jo nødigt sætte dig alt for hårdt rent økonomisk – bare så du kan betale dit forbrugslån tilbage på rekordtid. Men det allerførste du i hvert fald skal overveje er naturligvis, om du i det hele taget har råd til at tage et lån. Og her bør lånets størrelse absolut være afhængigt af din månedlige indkomst. Lån 20000 kr, hvis der er plads til denne beløbsstørrelse i din økonomi; og hvis der nu ikke er tilstrækkeligt med økonomisk frirum, så vil et lån på 10000 måske mere være på sin plads. For hvis du bider over for stor en mundfuld, så vil du i mange tilfælde ende med at optage yderligere lån for at kunne afdrage på dit oprindelige forbrugslån – og dette giver jo ikke den helt store mening, når alt kommer til alt. Du skal jo også kunne leve, mens du betaler af på dit liv, ikke?

Hvad er lånets reelle omkostninger?

Afslutningsvist skal du altid huske, at der er flere udgifter forbundet med et forbrugslån end blot det lånte beløb. Et låns samlede omkostninger inkluderer nemlig f.eks. også stiftelssesgebyrer og renter, der selvfølgelig skal lægges til det egentlige lånebeløb. Overskriften  ”Lån 20000” er derfor ikke blot et spørgsmål om et lån på 20000 kr, men rent faktisk 20000 kr plus alle de ekstra udgifter forbundet med forbrugslånet.