Det kunne være rart, hvis man bare så en rotte komme gående (med en skive ost i munden) så snart, der var rotteproblemer ved ens hus – sådan forholder det sig imidlertid ikke. Tværtimod, hvis du ser en rotte, når det er lyst udenfor, er det med stor sandsynlighed tegn på, at problemet er alvorligt.

Rotten er et sky væsen – ja, man skulle næsten tro, den vidste, at de fleste mennesker ikke bryder sig om den. Og netop fordi den er sky, er det især når mørket er faldet på, at den render rundt omkring.

Derfor kan man også meget nemt have et betydeligt rotteproblem uden at være klar over det. Og netop af denne årsag er det godt at have kendskab til mere subtile tegn på, at der er rotter på loftet eller i kælderen.

7 tegn på, at du har rotter

  1. Hvis det lugter af kloak i dit hjem, og der ikke er en anden årsag til lugten, er det naturligvis rotter.

  2. Hvis du kan høre kradselyde, pivelyde eller lignende former for lyde fra nedenunder gulvet.

  3. Hvis du hører lyde på loftet eller i boligens skillevægge, kan det også være et tegn på fint besøg.

  4. Finder du plastic, pap, mad eller andet med gnavemærker, er det muligvis rotter, der har været i gang.

  5. Finder du rotteeskrementer, er det naturligvis tegn på, at der har været rotter det pågældende sted.

  6. På en rottes faste rute vil man kunne se et fedtet spor, som blandt andet består af urin og andet stof.

  7. Hvis der er huller i eksempelvis græsplænen kan det være tegn på, at der er rotter.

Hvad kan du gøre, hvis du har rotter?

Hvis du har rotter i eller omkring boligen, er det vigtigt, at du kontakter din kommune. Ja, det er sågar lovpligtigt. Gør man ikke dette, kan man få en bøde.

Man kan dog også risikere at få en bøde, hvis man selv begynder på at lægge rottegift eller rottefælder ud, uden først at have sat sig ind i reglerne på området.

Der er mange regler, men en af dem er, at private slet ikke må udlægge rottegift. Reglerne for professionelle er også strikse og involverer, at den professionelle skal have konstateret, at der rent faktisk er rotter for at måtte bruge rottegift. Professionelle må altså ikke lægge giften ud for en sikkerheds skyld.

Derfor anbefaler jeg altid, at du tager fat i din kommune hurtigst muligt, hvis du kan mistanke om rottebesøg. Når kommunen så er informeret om dette, så vil det være en god idé at tage kontakt til en skadedyrsbekæmper.


Der er mange skadedyrsbekæmper som bekæmper rotter, men ikke alle er lige professionelle. Da jeg havde et rottebesøg i min bolig sidste år, tog jeg fat i Toxin, som er yderst professionelle inden for dette område.

Professionel skadedyresbekæmpelse hos Toxin

Toxin skadedyrsbekæmpelse er professionelle fagmænd, som er effektive og hurtige. De ved hvad de skal gøre, hvis du har besøg af rotter. De udfører først et inspektion af din bolig for at lokalisere rotteproblemet, og om der faktisk er rotter i din bolig. Hvis der er rotter i din bolig, så vil Toxin derefter bekæmpe rotterne på den mest effektive måde.

Toxin har bekæmpet rotter i mange år, men det er ikke kun rotter som de bekæmper, men også mange andre slags dyr.

Jeg kan give dem mine varmeste anbefalinger og hvis du har rotter eller andre dyr i dit hjem, som du ikke selv kan slippe af med, så kontakt Toxin skadedyrsbekæmpelse i dag.