Hele sidste år havde vi de værst tænkelige kloakproblemer herhjemme. Huset stak af kloak på alle tider af døgnet, og det var ved at drive os til vanvid. Vi prøvede at hælde klorin i afløbet, og spurgte til råds højre og venstre for at komme problemet til livs. Til sidst måtte vi sande, at der skulle professionel hjælp til at få styr på vores kloak.

Vi fik derfor nogle professionelle ud at kigge på problemet med en TV-inspektion, som det hedder. Det var ganske ligetil: De førte simpelthen et kamera ned i rørene, så de kunne se, om de fejlede noget. Der gik ikke lang tid, inden de vendte sig imod os og sagde, de havde dårlig nyt.

De kunne se, der var nogle brud på rørene i kloaken, hvilket selvfølgelig ikke var godt. Åbenbart havde problemet været der længe, men da vi købte huset, fik vi intet at vide. Det er åbenbart ikke lovpligtigt at orientere de nye købere om kloakens tilstand, har vi fundet ud af. Så nu skulle vi finde en måde at få rørene fikset på, som også var til at betale. Øv.

Utrolig smart metode ingen kender til

Vi var overbeviste om, at vi nu skulle til at betale dyre domme for at få gravet i kloaken og få en masse professionelle ned og lappe rørene. Men åbenbart er det ikke nødvendigt med den helt store renovering. Det kan det gøres hurtigt og effektivt med en metode, der hedder strømpeforing, blev vi fortalt af de søde håndværkere. Det var vi virkelig lettede over at høre. Pengene er små, når man er ung, og lige flyttet i hus og med to små børn. Så vi sagde pænt ja tak til deres tilbud om en strømpeforing.

Sådan foregår en strømpeforing

Da håndværkerne skulle reparere røret, puttede de simpelthen en form for ”strømpe” ind i det defekte rør. Vi blev forklaret, at strømpen består af en belægning af glasfiber eller polyesterliner, der hærdes med silikat, polyester eller epoxy. Materialet bliver derefter blæst op inde i det utætte rør. Når det så er hærdet, vil der være skabt et nyt rør inde i det gamle rør, som lukker revnerne. Og hermed er røret lappet.

Mange fordele at hente ved strømpeforing

Den største fordel ved denne metode er, at man slipper for opgravning og nedbrydning af gulv og vægge i kloaken. Det betyder langt færre arbejdstimer for håndværkerne, og det kan mærkes på pengepungen. Man vil jo altid gerne have den bedste og mest effektive løsning – at det så tilmed er den billigste er jo helt fantastisk.

En anden fordel er, at metoden holder mange år. Du skal altså ikke være nervøs for, at du får de samme problemer med det reparerede rør i den nærmeste fremtid. Det var vi rigtig glade for at høre, for det orkede vi simpelthen ikke en gang til. Alt i alt kan man sige at strømpeforing er den mest effektive, billige og hurtigste måde at reparere kloaker på. Så hvis du nogensinde får problemer med rørene i jeres kloak, så håber jeg, I vælger en strømpeforing. Det er i hvert fald den metode, jeg vil anbefale enhver med rørproblemer i kloaken.