Det er blevet meget populært for de danske familier at tage på cykelferie i stedet for badeferie. Det skyldes, at mange gerne vil opleve lande på egen hånd og dermed være frie for at skulle være tilknyttet et bestemt sted. Det er de færreste som bestiller hotelophold, da de har de helt rigtige muligheder for at slå telte op i smukke naturomgivelser. Det er meget forskelligt hvor rejsen går hen, da der er mange feriedestinationer, som er velegnet til cykelferier. Kig forbi cykelshoppen hvis i mangler noget cykeludstyr til ferien. Tjek mulighederne ud, så du og familien kan få booket flybilletter allerede i dag.

Kom godt i gang:

Der kræver noget forberedelse når man skal på cykelferie, da der er mange detaljer som skal på plads i forhold til en almindelig badeferie. Du kan selv vælge at skræddersy cykelruten eller vælge at følges med et cykelhold dernede. Der er mange seværdigheder, naturomgivelser og andet som de enkelte familier gerne vil se, så det gælder om at planlægge turen, så man kommer godt omkring det hele. Det anbefales, at du laver en liste over de ting, som i absolut skal opleve på turen. På denne måde sikrer du dig at i ikke går glip af noget uundværligt.

Planlæg turen selv:

Mange familier er begyndt at planlægge turen selv, så de selv kan sætte tempoet i forhold til at komme rundt. Dette er en stor fordel hvis man har børn med på turen. Når man er på ferie handler det ikke om at skynde sig fra punkt a til punkt b, men om at nyde nuet og samværet med familien. Du kan blive inspireret til hvordan i skal lægge jeres rute, ved at læse hvad andre danskere har af erfaringer. Danskerne er gode til at dele deres oplevelser på internettet, så har i besluttet jer for et land at tage til, så kan i garanteret se hvad andre har haft af gode oplevelser.

Egne vs. lånte cykler:

Det er meget forskelligt om den enkelte familier kører til landet med egne cykler, eller lejer cykel og udstyr dernede. Hvis der skal køres på bakket og stejlt terræn så er det altid rarest at have sin egen cykel. Den kender man og ved hvordan fungerer. I forbindelse med cykelferien er der mange ting som skal ordnes. Man skal bl.a. undersøge om man har alt det nødvendige udstyr. Det er vigtigt, at i har en cykeltaske eller andet til cyklen, så i kan have alle de nødvendige ting med. Hos cykelshoppen kan i købe alt det som i går og mangler. Uanset om det er en cykelhjelm til barnet eller en ekstra drikkedunk, så kan cykelshoppen hjælpe dig med dette.

Fordele:

Der er mange fordele ved at holde cykelferie. Man er sammen med familien på en helt anden måde fordi man er sammen konstant. Familien får samtidig motion og har hele tiden smukke omgivelser at betragte. Hvis du i forvejen er udemenneske så er cykelferien den bedste ferie, som kan planlægges for dig. Er der børn med på ferien vil de elske cykelferien, da der hele tiden sker noget omkring dem.

Planlæg noget for hele familien:

Det er en god ide at planlægge noget som både børn og voksne gerne vil se. På denne måde sikrer du dig at alle får en uforglemmelig ferie, da oplevelserne har været noget for alle. Hvis i mangler andre at dele oplevelsen med, så er det muligt at komme i kontakt med andre danske familier. På denne måde kan du og familien danne nye venskaber og have nogle at følges med. På internettet kan du se hvad andre mennesker har syntes om de forskellige feriesteder rundt omkring i verden. Dette kan eventuelt inspirere dig og familien til at finde den helt rigtige feriedestination.