Noget så gammeldags som markiser bruges stadig i rigtig mange danske hjem. For det er noget, der bare fungerer. Har du en terrasse eller en lille altan, hvor solen til tider driller? Så er det bare med at finde den rigtige markise til dine behov. For der er ingen, der har lyst til at sidde og blive fuldstændig blændet af solen. Især ikke når man sidder i godt selskab og hygger sig. Heldigvis er der en masse forskellige markiser, du kan vælge imellem.

Mange er glade for elektriske markiser til de varme sommerdage

De fleste forbinder markiser med noget, man ruller ud via et håndtag. Men i dag kan du få en masse elektriske markiser, der er ganske smarte. Så får du skygge ved et enkelt klik – nemmere bliver det altså ikke. Find billige og smarte markiser til dit hjem. Når du har fundet de rigtige markiser, kan du slappe lidt mere af. For når solen står skarpest i den danske sommer, bliver det altså varmt. Og så orker man bare ikke særlig meget. Derfor er markiser et must have for rigtig, rigtig mange danskere.

Noget af det smarte ved markiser, er, at de ikke fylder særlig meget, når de ikke er kørt ud. Så det er ikke noget, der er i vejen eller ser forfærdeligt grimt ud. Det er der rigtig mange, der er glade for, da folk ofte går op i, hvordan deres hjem ser ud. Samtidig fås markiser også i forskellige farver. Ofte ser man dem i hvid, men de fås med forskellige mønstre som striber og lignende. Så det er ganske nemt at få det til at passe med din stil og husets facade.

Markiser fungerer også som gardiner, når solen står højt

Udover at holde den skarpe sol væk fra altanen eller terrassen, fungerer markiser også som gardiner til huset. Hvis din markise er ved stuen, kan du køre dem ud og undgå, at der kommer direkte sollys ind. Det er rigtig rart, når solen står højt, eller hvis du blot vil se fjernsyn på en varm sommerdag. Selvfølgelig kommer der stadig lys ind, men det forhindrer det værste. Når du bruger almindelige gardiner, er det nemlig enten eller. Altså enten kommer sollyset ind, eller også er der helt mørkt. Med markiser kommer der lys, men bare ikke direkte. Det er en smart løsning, der kan være rar at have i baghånden.

Rigtig mange forældre er meget glade for at have markiser, når børnene skal sove i barnevognen om sommeren. For når det er rigtig varmt, er det ikke altid helt nemt at falde i søvn. Her hjælper markiser rigtig meget, så barnevognen ikke står i solen og bager. Det er nemlig ikke alle, der har et halvtag eller lignende, hvor barnevognen kan stå i. Og så er det jo synd, at barnet ligger og koger. Så markiser er altså smarte i mere end én sammenhæng. Overvejer du at skaffe dig et par, er det bare med at finde det helt rigtige.