Babyshower traditionen stammer oprindeligt fra USA, men gennem de sidste år er traditionen blevet mere populær herhjemme. Og det kan man jo godt forstå! Babyshowers er simpelthen så hyggelige, og så får man altid lækker kage og gode grin. Det er uden tvivl en af de bedste gaver, du kan give til en kommende mor.

Jeg har selv stået for planlægningen af min søsters og flere veninders babyshowers, så jeg har rig erfaring med, hvad man skal huske, når man skal planlægge det store dag for en vigtig kvinde i ens liv. Så mangler du inspiration og idéer til det babyshower, du skal til at planlægge? Så læs med her.

Ingen babyshower uden smuk babyshowerpynt!

Et af de vigtigste ting er at sørge for, at der er gjort noget ud af festen! Derfor er babyshowerpynt alfa omega, hvis du står for at planlægge et babyshower. Pynten er det første, den kommende mor ser, og derfor er det vigtigt, at det fejer benene væk under hende helt fra start. Pynten er derfor det sidste sted, du vil spare.

Så hellere spar gaven, og lav i stedet en hjemmelavet gave. Det kunne fx være et gavekort på en lækker hjemmelavet venindemiddag eller en picnic for mor, veninde og baby, når hun er gået på barsel. Det er også mere personligt.

Brainstorm sjove lege

Lækre snacks, lemonade og kage i lange baner er det bedste til babyshowers. Men når maverne er mætte, kan det hurtigt blive en tung fornøjelse at sidde om et bord en halv dag, hvis der ikke er planlagt nogen form for underholdning. Sørg derfor for at lave dit hjemmearbejde, så der er planlagt nogle sjove lege. Eksempler på sjove lege til babyshowers er fx:

  • Quiz om mor (Jeopardy style).
  • Babybilleder af de deltagende, hvor gæsterne skal gætte, hvem der er hvem.
  • Gæt mavens omkreds
  • Lotteri: Odds på hvilken dag, mor føder. Vinderen vinder puljen.
  • Køb en masse hvide body’er og lad gæsterne dekorere.

De bedste overraskelser er dem, vi ikke ser komme!

Sørg for at alliere dig med den kommende mors partner, mor eller tætte veninde, så hun bliver lokket ud af huset uden at ane uråd. Hvis manden pludselig vil ud at gå en lang tur, eller hvis veninden, der hader at shoppe, pludselig vil shoppe, så er det nemt at regne ud, at der er noget i gære.

Sørg derfor at have en naturlig afledning, som ikke virker for overraskende. De bedste babyshowers er altid dem, hvor den kommende mor ikke havde nogen idé om, at festen blev planlagt i hemmelighed. Så sørg for at holde festen hemmelighed, så hun får en overraskelse, hun sent vil glemme!

Sørg for at invitere alle, der skal med 

Babyshower er en stor dag for enhver kvinde, der venter et barn. Det er hendes sidste mulighed i lang tid for at samle alle de vigtige kvinder i sit liv til en dejlig dag fuld med god mad, latter og hygge. Når først baby melder sin ankomst, er der nok at se til. Derfor er det også vigtigt, at du som arrangør sørger for at samle alle de kvinder, som den kommende mor vil blive glad for at se.

Det gælder også familiemedlemmer. Er den kommende mor tæt med sin søster, kusine eller egen kiksede mor på 58, så er det bare med at invitere dem med også. Det er hendes store dag, og hun skal dele den med dem, hun holder af!

God fornøjelse og held og lykke med planlægningen!