Nye håndbold hjælper dig frem på banen

Når man spiller håndbold, har man ikke brug for særlig meget udstyr ud over nogle sko, en håndbold og harpiks hvis man er i den alder. Det er rimelig simpelt og nemt at komme til at spille håndbold. Men selvom mængden af udstyr er minimal, så er det stadig meget betydningsfuldt at man finder det rette udstyr. I dette tilfælde er der fokus på en god håndboldsko. For som overskriften også røber, så er det helt vildt vigtigt at man får en god håndboldsko, fordi den rent faktisk kan hjælpe en når man spiller. En god håndboldsko er både stødabsorberende og stabil, og hjælper derfor en til at undgå at få skader eller belastninger af muskler og led og ankler, knæ og hofter.

 

Stabilitet er en faktor

Som nævnt så er stabilitet i en god håndboldsko rigtig vigtig, Man kan faktisk sige at stabilitet er grundelementet for at være i stand til at ikke at skride og lave retningsskift hvis du spiller en mod en og man ej kommer med stor kraft ind i omstændighederne. Når du må ændre retning benytter du det ene ben for at støde fra med, hvilket sætter store fordringer til håndboldskoen, da de får lagt alt ens kropsvægt på et mindre stykke af selve skoen. Af denne årsag er det yderst vigtigt at håndboldskoen ikke giver efter, da det vil minimere chancen for retningsskift markant.

 

På den anden side

Men ud over stabilitet er der også stødabsorberingen, der i høj grad sikre din krop for unødvendige stød og chok og er derfor uundværlig når man diskuterer håndboldsko. I denne henseende er det betydeligt at dit nye fodtøj er stødabsorberende minimum i hælen og også i både hælstykket og forfodsstykket. hvis du bevæger dig op af banen er det nødvendigt med aflastning og særligt når du lander bag efter et hop skal man forsøge mindske de stød, der mærkes op igennem fod, knæ og hofte mest muligt. Hvis man er ligeglad kan du få overbelastningsskader og skal stoppe for en stund.

 

Men sådan har det ikke altid været

I gennem de sidste par år er der sket en vild udvikling har håndboldsko været gennem en markant udvikling og det har haft betydning for at spilleren til at gøre håndbold hurtigere og mere heftigt. Det er nu muligt at opgraderer nutidens håndboldsko god stødabsorberende. For kun ti år siden eksisterede der stort set ingen stødabsorbering i fodtøj til håndbold, af denne årsag var det overhovedet ikke tænkeligt at træne i samme mængde som der gøres i dag, da fysikken ville blive slidt mere i det lange løbe. Ved håndboldsko er sikkerheden ligeledes bedret meget over de sidste år, dette er på grund af at mange spillere fravalgte håndboldsko for at benytte løbesko, fordi de ville have sko der kunne dæmpe stød bedre. Desværre er sko til løb ikke velegnet til hurtige sideskift og i denne henseende fik mange skader i ankler og knæ. Det fandt spillerne hurtigt ud af på den hårde måde og skiftede atter tilbage til rigtige håndboldsko, men stillede så endnu større krav til producenterne af håndboldsko. Grunden til at mange fik skader i håndboldsko, er meget simpelt, og primært fordi at skoen var for høj i sålen og langt fra stabil nok til spillerne. Der er der nu fundet en måde, så overdelen på håndboldsko i dag er godt stabil og sikre foden mere fast mod sålen, så man kan undgå at skride rundt og at foden glider ud over sålen når man må skifte side i for eksempel en duel.

 

Du har muligheder for at læse meget mere på sport-net.dk: håndboldsko